sâmbătă, 7 iulie 2012

1 Fantomele ne stiu toate secretele - Megan Crewe

 *este prima mea recenzie. nu suntem buni de la început.


Am reuşit să iau această carte cu ajutorul revistei Bravo Girl ,  am cumpărat-o doar pentru a primi cartea " Fantomele ne ştiu toate secretele " care mi s-a părut interesantă la prima vedere .

 Această carte mi-a plăcut foarte mult , în primul rând pentru percepţia lui Cassie despre vedetele liceului . Chiar mă mir că semănăm aşa de mult , nici ea nu se prea aranjează şi tratăm cu atâta indiferenţă unele materii de la şcoală .
 Cassie a încetat să stea cu prietena sa cea mai buna , Danielle , fiindcă aceasta a considerat că fata nu-i mai merita atenţia . La fel ca în cazul meu , s-au spus minciuni murdare care au duduit în toată clasa .
 Însă Cass are ceva ce eu nu am . Ea poate interacţiona cu fantomele , una dintre acestea fiind chiar sora sa , Paige , iar acestea îi spun lucrurile cele mai murdare despre colegii de liceu pe care îi urăşte . Ea a aflat de la Norris , una dintre fantomele şcolii , că iubitul fostei sale prietene o înşală pe Danielle , iar într-o zi s-a decis să îi toarne toate mizeriile în faţă băiatului respectiv , pe nume Paul . Şi vroia să facă acest lucru la masa VIP-urilor şcolii , unde se aşezau Tim , vicepreşedintele şcolii , Danielle , Paul şi alte fufe . Cassie a luat-o pe ocolite , însă Paul s-a îngrijorat ca Danielle să nu o creadă pe bune . Însă ulterior , cei doi s-au despărţit .
 Mai târziu , a primit un bileţel , ce era de la Tim , şi care o informă că băiatul vrea să se întâlnească cu ea după ore . Însă , Cass a pornit pe drumul ei spre casă , iar mai apoi pe plajă , unde s-a aşezat pe un scrânciob şi a intrat într-o stare de melancolie . Când a văzut că se întunecă a pornit-o spre casă , însă şi-a dat seama că o urmăreşte Tim . Acesta a intrebat-o ce puteri supranaturale are de poate afla atâtea chestii . Cassie nici în ruptul capului n-a vrut să îi spună ce face , însă Tim i-a spus că a văzut-o o dată , aparent vorbind singură , în curtea şcolii . În fuga ei , Cassie s-a împiedicat de un cărucior , urmată de Tim , din ghiozdanul căruia au căzut câteva cărţi despre cum să vorbeşti cu persoane decedate şi alte cărţi de acest gen . Fata l-a întrebat , într-un final , de ce are nevoie de informatia aceea , iar Tim i-a spus că acest lucru nu o priveşte pe ea . Acest lucru a pus capac , Cassie a început să fugă iar , de data aceasta nefiind urmărită de nimeni .
 La şcoală Tim a început s-o urmărească şi i-a dezvăluit faptul că el îşi doreşte foarte mult să vorbească cu mama sa , ce a decedat cu câteva luni în urmă . Cassie a acceptat propunerea lui de a veni acasă la el şi de a încerca să comunice cu doamna Reed , cu singura condiţie de a afla mai multe mizerii despre Danielle .
 Prima oară , doamna Reed s-a ascuns într-o cameră de la subsol , unde era şi tatăl lui Tim iar astfel Cassie nu-şi putea da seama sigur dacă femeia se afla încă în casă . La rugăminţile băiatului , Cassie a căutat-o şi a doua oară pe doamna Reed , care a acceptat să vorbească doar cinci minute cu Tim . Aceasta i-a spus că nu trebuie să sufere atât pentru ea , că pe ea n-o mai doare nimic şi că cel mai important este să aibă grijă de el . Apoi a dispărut , zâmbind .
 Însă noul comportament al băiatului este pus în antiteză cu spusele doamnei Reed , Tim a început să bea iar într-o seară era să ajungă lângă mama sa . Cassie s-a dus să vadă ce face , fiind foarte îngrijorată , iar Tim nu era acasă , nici maşina sa , un Oldsmobile . El se afla pe o şosea de lângă plajă şi se punea în calea maşinilor cu intenţia ca una dintre acestea să îl calce , şi mai era şi beat . Cassie l-a luat de pe şosea , şi i-a spus că ea ţine la el şi că nu îşi doreşte ca acesta să se ducă pe lumea cealaltă , unde nu te simţi mai bine decât pe pământ . Ca să demonstreze că ţine la el , a făcut un lucru pe care nu credea că-l va face niciodata - a decis să meargă cu acesta la bal . Cassie s-a oferit să îl conducă acasă , însă el a decis să mai rămână pe plajă .
 A doua zi , speriata ca Tim să nu se fi lovit într-un copac cu maşina încercând să ajungă acasă , Cassie a mers la locuinţa lui Tim . Băiatul i-a spus pe un ton rece că este bine , deşi se vedea de la o poştă că nu era , iar apoi i-a spus un " Du-te ! " aspru .
Mama lui Cassie , ce mai mereu era plecată de acasă , a aranjat-o pe fată pentru bal , iar sora sa , ce era asemenea doamnei Reed , a decis să o însoţească . Când au ajuns , nu au dat de Tim , apoi s-au dat acele premii ciudate împărţite anual . După două dansuri , Cassie s-a decis să plece , iar când a ieşit pe uşă , a dat cu ochii de Tim , ce tocmai venise . De comun acord ei au decis să se duca la un espresso , decât să-i vadă pe acei aşa zişi prieteni .

Aşa cum v-am mai zis , cartea mi s-a părut foarte bună , deoarece mă regăsesc foarte bine în ea . Ceea ce m-a cam dezamăgit a fost finalul ambiguu . Poţi să-ţi imaginezi ca după ce au mers la cafenea să nu mai vorbească , ceea ce ar fi fost cam jalnic , sau să fi rămas prieteni .. sau mai mult .

Scor-
/5


Un comentariu:

  1. Pe asta am citit-o şi eu, sub un alt nume ce-i drept (Mai las-o moale cu fantomele => ceva de genul, ştiu doar că nu suna bine). Este destul de interesată şi mi-a plăcut mult de Cassie. Tim mi-a plăcut de la început, se vedea că nu e ca toţi ceilalţi cu care îşi petrecea timpul.

    RăspundețiȘtergere

Ce părere ai?