luni, 17 septembrie 2012

1 Ruta sperantei - recenzie

*aceasta este una dintre primele mele postări despre cărți, este mai degrabă un book-talk, vă rog să treceți cu vederea eventualele greșeli*

A început școala , iar tot ce ne trebuie este o carte ce ne aduce cu gândul la vacanță . Puteți găsi cartea Ruta Speranței scrisă de Gheorghe Brătescu în biblioteca bunicilor , așa cum am făcut și eu , sau în cea a părinților . Puteți cumpăra cartea și de pe Okazii , la 6 lei .

Autorul îi face un portret lui Andrei , personajul principal al cărții. Visul lui cel mai mare este să se întoarcă în țara sa natală , România . El este orfan de puțin timp și dorește să-și caute un loc de muncă în Sydney .
Împreună cu un prieten de-al său dau în vileag o bandă de traficanți iar Andrei primește un bilet de avion spre România . Pe drum face escală în Singapore , iar un așa zis ghid îi fură cartea de identitate , banii și biletul de avion .
Rămas aproape fără speranță , Andrei se angajează pe vasul " Chung Kiaw " și primește foarte puțini bani . Într-o seară sunt atacați de pirați , prietenii secundului . Băiatul nu este descoperit de răufăcători și le pătrunde în corabie . Acolo se împrietenește cu un cățel , căruia îi dă numele Rock și decide să le pună piraților niște hașiș în țuică . Astfel toți pirații adorm și sunt duși în corabia lor de către Andrei și căpitan . Andrei dorește să pună capăt poveștii și să ardă vasul unde se aflau răufăcătorii . În scurt timp , toți ajung la mal și sărbătoresc la un restaurant chinezesc , știut de bucătarul de pe vas , Li .
Căpitanul este răpit de către aliații piraților morți iar grupul face un plan bine pus la punct și reușește să îl scoată din ascunzătoarea criminalilor . Atunci când se întorc în port observă că vasul lor a ars , probabil din cauza unui alt aliat al piraților .
Marinarii decid să se alăture echipei " Producction " pentru a mai câștiga niște bani . Această epavă era foarte veche și putea oricând să se scufunde . La un moment dat navei i s-a oprit motorul iar echipajul a decis să stea pe insula Dracului până când vor fi salvați .
Acolo îi întâmpină un soldat japonez nebun ce îi acuză că vor să pună stăpânire pe insulă . Acesta moare intoxicat de explozia declanșată chiar de el . Înainte de a muri , acesta îl sufocă pe credinciosul cățel Rock . Atunci când Andrei l-a văzut , era prea târziu .
Au mai stat o zi pe insulă și au văzut pe mare o epavă . Au făcut semne cu ajutorul unui foc mare iar ambarcațiunea s-a apropiat din ce în ce mai mult de ei . Echipajul de pe epavă era din România și i-au promis lui Andrei că îl vor duce în țara natală și că vor avea grijă să fie adăugat în echipajul lor .

Un comentariu:

Ce părere ai?