miercuri, 7 august 2013

1 E usor sa te iubesc de Tammara Webber

Titlu: E ușor să te iubesc
Autor: Tammara Webber
Editura: Epica
Număr de pagini: 350
Anul apariției: 2013

El o urmăreşte, dar nu face cunoştinţă cu ea până când, odată, într-o întâlnire neaşteptată, el devine salvatorul ei. Atracţia dintre ei e incontestabilă. 
Totuşi trecutul, pe care el s-a străduit atât de mult să-l depăşească, şi viitorul, în care ea-şi pune atât de mari speranţe, ameninţă să-i despartă. 
Numai împreună ar putea să lupte cu durerea şi vinovăţia, să înfrunte adevărul şi să găsească neașteptata putere a dragostei.
Deși nu sunt o împătimită a genului romance, m-am decis totuși să încerc această carte și sincer n-am rămas dezamăgită. Te face să treci printr-o grămadă de stări și să te pui în pielea personajelor.. iar uneori, fără să vrei, citești printre rânduri ca să vezi ce se întâmplă. O carte perfectă pentru o zi călduroasă de vară :). 

Jackie, o studentă în anul II primește o veste proastă de la prietenul ei Kennedy, care e de părere că ei doi trebuie să se despartă, deoarece acesta își dorește relații și cu alte fete. Astfel și-a dat seama că a fost cam naivă fiindcă a acceptat să meargă la aceeași facultate cu el, să-l urmeze peste tot, să se lege așa de tare de el. Și-a dat seama cât de singură era, exceptând-o pe colega ei de cameră, Erin. S-a decis să rupă orice legătură și orice lucru ce îi aduce aminte de el, așa că a scăpat de poreclă în favoarea prenumelui, Jacqueline.
După câteva săptâmâni în care a lipsit de la cursuri ca să-l evite, a decis să meargă la o petrecere. N-o putea găsi pe Erin și din moment ce era șoferul de serviciu s-a decis să se ducă la cămin singură. Însă înainte de a porni mașina era să fie folosită într-un mod neplăcut de Buck, un prieten de-a lui Kennedy. A fost salvată însă de (atenție, fetelor) un tip misterios, cu ochi albaștri și păr relativ lung, cu o grămadă de tatuaje, posesor de Harley. 
Și din acest moment începem să aflăm mai multe despre acest tip, Lucas. Un artist plastic destul de bun, neinteresat de ora de economie (pe care cei doi o aveau împreună), angajat la Starbucks, mecanicul campusului și instructor. 
Din cauza celor două săptămâni  fără școală, Jacqueline a trebuit să recupereze și să ia o notă în plus la econimie. Profesorul i-a recomandat un preparator, Landon, care ținea și seminare. Au început să-și trimită email-uri și ne dăm seama ce diferiți sunt Landon de Lucas. Să nu lăsați cartea din mână acum, temându-vă că va exista din nou un triunghi amoros și în această carte. Rămânem doar la un segment :). 
Eu am intuit oarecum că sunt aceeași persoană și presupunerea mi s-a adeverit. Însă acum relația celor doi devine mai grea deoarece preparatorii n-au voie să aibă orice tip de relație cu studenții. Relația lor s-a sfârșit pentru o perioadă scurtă, dar și-au revenit, Jacqueline întorcându-și cărțile pe față. 
Ajung să se cunoască mai bine unul pe celălalt, iar Jacqueline face un lucru prostesc, ea caută informații pe internet despre mama lui Landon/Lucas, apoi îi cere mai multe detalii profesorului de economie. Recunoaște toate acestea, iar Lucas se enervează și o lasă să plece. Afară o aștepta Buck, care avea, se pare, aceleași planuri. După o luptă mai intensă ca precedenta, Lucas o salvează din nou și o găzduiește în apartamentul său până a doua zi.
La sfârșitul anului, Jacqueline se decide să se mute la o facultate de muzică, unde voia defapt să înceapă facultatea. Începe astfel să-i fie teamă să nu-l piardă pe Lucas, care e în căutare de un loc de muncă stabil.
Sfârșitul este puțin cam.. previzibil. Lucas îi mărturisește că și-a găsit un loc de muncă aproape de facultatea ei, așa că distanța nu va fi o problemă.
4/5
Tammara Webber este autoarea romanului E ușor să te iubesc, bestseller New York Times și Amazon, și a seriei Between the lines. Cititul a fost una dintre primele sale iubiri, căreia scrisul i-a urmat curând. La liceu, a scris poezii romantice triste și jumătate din primul ei roman (pe care l-a distrus din greșeală). Înainte de a se dedica în exclusivitate scrisului, a fost o vreme consilier educațional pentru studenții din anul înatâi. Este o romantică optimistă, care adoră romanele cu final fericit, pentru că sunt destule nefericiri în viața de zi cu zi. Tammara locuiește în Texas, cu soțul ei și cu prea multe pisici. 

Un comentariu:

  1. Îmi place aspectul nou<3
    Am auzit de multe ori de această carte. Nici eu nu sunt o fană a cărţilor romance, dar asta pare chiar ok :).
    Frumoasă recenzie! :D

    RăspundețiȘtergere

Ce părere ai?