miercuri, 15 octombrie 2014

3 5 chestii enervante în clasa a unșpea


M-am decis să închei pauza asta de o lună (și ceva) cu o postare care deja a devenit tradiție (vezi asta) ca să vă avertizez cu ce vă veți confrunta în clasa a unșpea. Promit că voi reveni și cu recenzii.x

1. Dacă lecturile obligatorii din clasa a zecea ți s-au părut greu de citit, stai să vezi cum vor fi cele de acum
Lecturile chiar sunt groaznic de plictisitoare pentru cei care nu consideră istoria un lucru important. Ți-e pur și simplu greu să cauți semnificațiile unor cuvinte foarte des în dicționar și să citește toate detaliile istorice referitoare la domnitori, bătălii, etc. Pe lângă astea, formarea limbii române pe care o avem acum este interesantă, dar doar dacă citești cărți cu eseuri despre asta..

2. Dragostea plutește în aer și anul ăsta dar e..puțin altfel
Nu știu cum e la voi dar la mine și la câțiva prieteni din alte orașe cu care mai vorbesc, clasele IX și X sunt separate de ultimele două. Ei, acum când ai ajuns laolaltă cu cei din clasa a XI-a care chiar par altfel față de ceilalți ți-e cam greu să nu pui ochii pe cineva. Și invers, cred. Dar aș putea spune că e diferit deoarece nu mai e entuziasmul ăla exagerat pe care îl aveau cei de a X-a față de boboci.

3. Cu o oarecare legătură cu ce am spus mai sus, cei din ultimul an ți se par diferiți și nu ai idee dacă-ți dorești să crești sau să te întorci în timp
Când te uiți la cei de a doișpea te aștepti să fie stresați, roși de soartă, mereu la coadă la cafea dar nu-s așa, au un fel de 'aură' specială și..par altfel. Zici că sunt ca niște vizitatori în liceu și sunt gata de plecare.

4. Ai sentimentul ăla nașpa că te-ai trezit într-a unșpea la profilul greșit 
Mulți s-au decis referitor la facultatea pe care o vor urma, însă mai sunt și persoane ca mine care nu s-au decis încă. Și te mai bate așa un gând că vrei să te duci la Medicină Veterinară, Arhitectură sau Psihologie (Criminalistică).. și cu ce te-ar ajuta un examen la mate M1? Ai de asemenea și sentimentul ăla că ai întâlnit mulți oameni frumoși în liceu și ei se duc în orașe diferite la facultate și..nu prea vrei să pierzi pe nimeni.

5. Timpul..unde e timpul meu?
Profesorii deja au început să bată apropoul cu BAC-ul, mai trebuie să faci și pregătiri, să-ți iei ECDL-ul, Cambridge-ul, IELTS-ul și pe lângă asta să te menții la un nivel decent la celelalte materii. Nu prea mai ai cum să te împarți între prieteni, somn, școală și hobby-uri. Cam greu până și-n weekend să menții un oarecare echilibru.

P.S: Aștept să aud și părerile voastre despre noul an școlar! :)

3 comentarii:

  1. De acord cu ce ai scris aici. Materia la română e bogată în istorie, însă, din fericire, pentru mine nu e niciun deranj.
    În legătură cu facultatea, oh, vai! Cred că avem nevoie de îndrumare multă, de sfaturi, de păreri pro și contra însă bine susținute de argumente (nu tâmpenii de genul ”Nu te duce acolo pentru că e nașpa.”).
    Punctul 5 se potrivește de minune și situației mele, exceptând pregătirile. Se simte faptul că ne apropiem de finalizarea liceului, din păcate. E și mai rău dacă ai niște profesori (ajunge și unul!) mai împrăștiați decât noi înșine...

    RăspundețiȘtergere
  2. Şi mie mi pare dubios că cei de-a doişpea sunt ciudat de relaxaţi...La mine în liceu elevii din ultimul an cred că sunt cei mai energici dintre toţi, aşa am impresia. :)
    Cel din urmă punct e complet adevărat...cred că de când a început şcoala, nu am mai citit nimic din ce-mi place Oo.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce interesantă postare! Să știi că totuși clasa a zecea parcă e mai nașpa.E etapa tuturor suferințelor.

    RăspundețiȘtergere

Ce părere ai?